×

Volvo începe producția de camioane electrice în Gent


Volvo Trucks crește volumul de camioane electrice și începe producția în serie de camioane electrice la fabrica din Gent – Belgia. Camioanele electrice Volvo sunt acum construite în patru fabrici – trei în Europa și una în SUA.

“Sunt incantat! Fabrica din Gent este cea mai mare din rețeaua noastră, așa că aceasta este o etapă foarte importantă. Acum și mai multe companii de transport pot trece la electricitate cu Volvo”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Trei modele electrice diferite vor fi construite în Gent – Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric. Aceste camioane pot funcționa cu o greutate totală de 44 de tone* și pot fi adaptate pentru o gamă largă de nevoi de transport.   

„Camioanele noastre sunt foarte iubite pentru calitatea remarcabilă, siguranța, designul și confortul șoferului. Mă face foarte încântat că clienții noștri pot obține toate aceste beneficii și, în același timp, pot transporta mărfuri fără a emite CO 2 ”, spune Roger Alm.

Fabrica din Gent este cel mai mare loc de producție Volvo Trucks, cu o capacitate anuală de aproximativ 45 000 de camioane. Camioanele electrice sunt asamblate pe aceeași platformă și linie ca și camioanele pe motorină și pe gaz, într-o configurație de producție care oferă fabricii o flexibilitate ridicată atunci când vine vorba de gestionarea diferitelor variante și cerințe. Pachetele de baterii provin de la uzina de asamblare a bateriilor recent deschisă din Gent, situată chiar lângă linia de producție.