×

Volvo conduce pe piața în creștere a camioanelor electrice


Anul trecut, numărul de camioane electrice grele de pe șoselele din Europa și Statele Unite a crescut mai repede decât oricând. Volvo Trucks a vândut până acum peste 4.300 de camioane electrice la nivel global, în peste 38 de țări. În Europa, Volvo Trucks este lider de piață, cu o cotă de 32% pentru camioanele electrice grele, iar în America de Nord aproape jumătate din numărul total de camioane electrice de categorie grea înmatriculate în 2022 au fost vehicule Volvo.

În 2022, piața de camioane electrice grele (≥16 tone) din Europa a crescut cu 200%, la 1.041 de unități, iar Volvo Trucks deține cea mai mare cotă din această piață.

„Suntem hotărâți să conducem tranziția către camioanele electrice și poziția noastră de lider de piață în 2022, nu numai în Europa, dar și în America de Nord și pe alte piețe, reprezintă dovada că facem acest lucru. Deși piața de camioane electrice este încă mică, tendința este clară: mulți dintre clienții noștri își încep acum tranziția către electric. Intenționăm să fim catalizatorul acestei tranziții și avem ca obiectiv ca, în 2030, 50% din vânzările noastre globale de camioane noi să fie electrice,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

De când Volvo Trucks a început producția de camioane integral electrice, în 2019, compania a vândut peste 4.300 de camioane electrice în peste 38 de țări la nivel global. În prezent, Volvo oferă cea mai largă gamă de produse, cu șase modele electrice în producție de serie, care răspund unei largi varietăți de necesități de transport urban și interurban. 

„Avem, acum, un portofoliu de produse care poate acoperi majoritatea aplicațiilor de transport, pentru toate tipurile de clienți. Analizând modelele fluxurilor de mărfuri, putem spune că este posibil că aproape jumătate din totalul transporturilor să fie electrificată, cu ajutorul gamei noastre de camioane electrice,” comentează Roger Alm. „Misiunea noastră este de a ne sprijini clienții în realizarea acestui deziderat.”