×

BPW dezvoltă un afișaj inteligent al sarcinii pe osie


Datele despre punte vor fi transferate către smartphone-ul șoferului prin telematică în noile transmisii BPW prin telematică

BPW a integrat un afișaj inteligent al sarcinii pe osie în noua sa generație de șasiu „iC Plus”. După cum raportează furnizorul, aceasta este menită să detecteze supraîncărcarea remorcilor într-un stadiu incipient. Șasiul iC Plus analizează sarcinile pe osie și le transmite în timp real către portalul telematic „Cargofleet 3” al filialei de telematică BPW Idem Telematics. Șoferul poate folosi o aplicație pentru smartphone pentru a vedea cât de multă greutate este pe fiecare osie individuală, dacă vehiculul este echilibrat și câtă capacitate de încărcare este încă disponibilă. Dispeceratul poate vedea, de asemenea, pe portalul web cât mai poate ține remorca. În plus, portalul afișează date în timp real și statistici pe termen lung despre utilizarea fiecărei remorci individuale și a întregii flote, spune BPW.

„Cu IC Plus, am reușit să generăm o mulțime de informații relevante pe baza componentelor obișnuite și a șasiului dovedit – de la anunțul de încărcare a axei până la uzura plăcuței de frână și o analiză formală la întreținerea digitală. Pentru aceasta, am aruncat doar vehicule de cercetare cu senzori pe care am putut să înlocuim în mod fiabil algoritmi și modele aritmetice ”, explică managerul de produse BPW, Katharina Kermelk.