×

Volvo primește o comandă record pentru 1.000 de camioane electrice


Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție de a vinde 1.000 de camioane electrice până în 2030 către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de construcții din lume. Acordul este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de camioane vor fi livrate în 2023 și 2024.

Holcim este un producător global de soluții pentru construcții, cu sediul central în Elveția. Acum, compania și contractorii săi au convenit, împreună cu Volvo Trucks, să planifice implementarea a 1.000 de camioane electrice Volvo în operațiunile Holcim în Europa, până în 2030.  

Primele 130 de camioane electrice Volvo FH și Volvo FM vor fi livrate pe piețe precum Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie în al patrulea trimestru al anului 2023 și pe tot parcursul anului 2024.

„Colaborarea pe termen lung și un angajament puternic de a face cu adevărat o diferență sunt esențiale pentru realizarea unor reduceri mari de CO2 în realitate. Sunt foarte mândru de parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu Holcim și de rezultatele pe care le obținem împreună”, spune Martin Lundstedt, Președinte și CEO Volvo Group. 

„Tranziția net-zero necesită o colaborare profundă între lanțurile valorice. Suntem încântați să colaborăm cu Volvo pentru a decarboniza logistica operațiunilor noastre europene cu flote electrice, progresând obiectivul nostru de a atinge 30% din camioanele grele cu emisii zero până în 2030”, spune Jan Jenisch, președinte și CEO al Holcim. 

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane diesel Volvo FH existente cu camioane Volvo FH Electric care utilizează electricitate verde pe o rută tipică, s-ar putea economisi până la 50.000 de tone de CO2 în fiecare an.