×

Țările de Jos implementează Directiva privind detașarea șoferilor


Fiind una dintre ultimele țări din Uniunea Europeană, Țările de Jos transpun acum și noile reguli privind detașarea șoferilor de camion în legislația națională.

Începând cu 1 iunie, Țările de Jos vor aplica regulile valabile ale Directivei UE privind detașarea lucrătorilor din pachetul de mobilitate al UE. Noile reguli ar fi trebuit efectiv implementate de toate statele membre UE începând cu 2 februarie 2022. În aprilie, Comisia UE a dat în judecată Țările de Jos în fața Curții Europene de Justiție ( CEJ ) din cauza lipsei de implementare a reglementărilor UE .

Acest lucru face ca Țările de Jos să fie una dintre ultimele țări din UE care a implementat noile reguli privind detașarea șoferilor de camion în legislația națională, relatează TLN într-un comunicat. Pe lângă Țările de Jos, Comisia UE a dat în judecată și Portugalia în aprilie pentru că nu a implementat Directiva privind detașarea lucrătorilor la CEJ.

Regulile, care sunt în vigoare în întreaga UE începând cu 2 februarie 2022, au scopul de a asigura, printre altele, că șoferii de camion din țările UE care lucrează în alte țări UE au condiții de muncă mai bune – în special salarii mai bune – beneficiază de acestea.