×

Tevva a obținut omologarea pentru camionul său electric de 7,5 tone


Producătorul britanic de vehicule electrice Tevva a obținut omologarea pentru camionul său electric de 7,5 tone din partea ECWVTA. Înseamnă că Tevva poate începe să producă și să vândă în Marea Britanie și Europa și reprezintă pasul cheie de reglementare în dezvoltarea și comercializarea tuturor vehiculelor, inclusiv a camioanelor electrice.

Primele camioane electrice produse în serie au început să fie livrate de la baza lor din Marea Britanie și vor fi livrate catre clienți precum Expect Distribution, Travis Perkins și Royal Mail. Compania se așteaptă să vândă până la 1.000 de camioane electrice în 2023.

Fondatorul și CEO-ul Tevva, Asher Bennett, a declarat: „Continuăm să crestem ca si companie și să atingem noi etape, aprobarea de tip fiind cel mai recent și mai important reper pe care l-am atins până în prezent. Sunt incredibil de mândru de echipa noastră care a lucrat neobosit pentru a obține această certificare și a pune camionul nostru electric de 7,5 t în mâinile clienților și pe drumuri.

Camionul electric de 7,5 t de la Tevva oferă o autonomie de până la 140 de mile (227 de kilometri) cu ajutorul bateriei sale de 105 kWh la o singură încărcare și este ideal pentru flotele de distributie. Acesta va fi urmat mai târziu, în 2023, de un camion electric cu hidrogen de 7,5 t, avand o autonomie de până la 354 mile (570 km).