×

Volta Trucks vede o creștere a companiei de peste 200%


2022 a fost un an semnificativ pentru Volta Trucks, producătorul și furnizorul de vehicule comerciale complet electrice, deoarece compania își continuă drumul către producția de vehicule complet electrice Volta Zero pentru clienți la începutul anului 2023.

Volta Trucks a confirmat că primul vehicul Volta Zero a fost finalizat la unitatea de producție contractuală a companiei din Steyr, Austria. Vehiculul emblematic, primul dintr-o serie de prototipuri de „Verificare a producției” de a doua generație, va face parte dintr-un parc pilot de camioane care va fi împrumutat clienților pentru perioade prelungite la începutul anului 2023. Acest lucru va permite operatorilor de flotă să înțeleagă cum camionul complet electric de serviciu mediu se va integra în operațiunile lor.

Volta Trucks a înregistrat o creștere a numărului de angajați ai companiei cu peste 200% în 2022, la aproape 700 de angajați. Acestea au inclus numiri cheie în întreaga afacere, inclusiv Steve Dichter ca Chief Strategy Officer; Adam Chassin în calitate de director comercial și Karl Viktor Schaller, care s-a alăturat Consiliului de Administrație al Volta Trucks.

În noiembrie 2022, Volta Trucks a anunțat extinderea cu succes a rundei de finanțare din seria C, ducând investiția totală în companie la peste 360 ​​de milioane de euro până în prezent. Extinderea de finanțare validează progresul continuu al companiei, deoarece accelerează lucrările de inginerie, testare și certificare înainte de începerea producției de vehicule în acest an.