×

(P) Ce ar trebui să știe un șofer de camion despre semiremorca pe care o conduce?


În calitate de șofer de camion, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le cunoașteți despre remorca pe care o transportați. Iată câteva aspecte cheie:

Limitări de greutate: trebuie să fiți conștienți de limitările de greutate ale remorcii pe care o transportați, inclusiv de capacitatea maximă de încărcare și cerințele de distribuție a greutății. Supraîncărcarea remorcii poate duce la pericole de siguranță și la potențiale amenzi.

Încărcarea corectă: ar trebui să cunoașteți și tehnicile adecvate de încărcare, cum ar fi modul de distribuire uniformă a greutății și cum să asigurați încărcătura pentru a preveni deplasarea acesteia în timpul transportului, puteți folosi un set de chingi pentru fixare. Încărcarea corectă este esențială pentru siguranță și ajută la evitarea deteriorării remorcii și a încărcăturii.

Întreținere: Întreținerea regulată a remorcii este esențială pentru a vă asigura că este în stare bună de funcționare și că nu se va defecta pe drum. În calitate de șofer, ar trebui să inspectați remorca înainte și după fiecare călătorie și să raportați orice problemă echipei de întreținere. Pentru a vă asigura de faptul că prezoanele sunt strânse corespunzător puteți folosi indicatoarele de siguranță pentru acestea.

Raza de virare: Remorcile au o rază de viraj mai mare decât cap-tractorul, ceea ce înseamnă că va trebui să faceți viraje mai largi pentru a evita trecerea peste borduri sau alte obstacole. Ar trebui să fiți conștienți de raza de viraj a remorcii și să vă reglați stilul de condus. Astfel puteți evita accidentele.

Frânare: Din cauza greutății și lungimii remorcii, oprirea va dura mai mult decât pentru un vehicul mai mic. Ar trebui să alocați o distanță suplimentară de oprire și să utilizați tehnici de frânare adecvate pentru a vă asigura că puteți opri remorca în siguranță. De cele mai multe ori, ceilalți participanți la trafic nu sunt conștienți de faptul că aveți nevoie de o distanță mai mare de frânare.

Restricții de înălțime și lungime: trebuie să fiți conștient de orice restricții de înălțime și lungime care se pot aplica remorcii pe care o transportați. Aceste restricții variază în funcție de stat și municipalitate și pot afecta rutele pe care le puteți parcurge. Ar trebui să vă planificați întotdeauna traseul în avans pentru a evita eventualele probleme.

De pe fomcoshop.ro puteți achiziționa o gamă largă de echipamente de siguranță pentru camioane.