×

MAN câștigă „Truck Innovation Award 2024”


MAN Truck & Bus a primit „Truck Innovation Award 2024” din partea juriului ITOY. Producătorul de vehicule comerciale a fost onorat pentru proiectele sale de cercetare și dezvoltare în domeniul conducerii autonome – ANITA și ATLAS-L4. 

„Premiul nu este doar o mare onoare pentru ANITA și ATLAS-L4 și pentru partenerii implicați. Este, de asemenea, o recunoaștere a realizărilor tuturor colegilor noștri de la MAN, care au condus de mai mulți ani conducerea automatizată cu mare experiență și pasiune. Alături de digitalizare și de unități fără CO2, acesta este al treilea pilon cheie în transformarea către un transport ecologic, sigur, eficient și inteligent conectat în rețea al viitorului. Din 2030, dorim să oferim camioane autonome în producție de serie pentru transport pe rute definite între hub-uri logistice”, spune Dr. Frederik Zohm, membru al Comitetului executiv pentru cercetare și dezvoltare la MAN Truck & Bus.

Camioanele autonome sunt deosebit de utile pentru transportul pe autostrăzi între centrele logistice (hub-to-hub): măresc siguranța, ajutând la evitarea coliziunilor din spate cauzate de oboseală, sunt întotdeauna deosebit de eficiente din punct de vedere energetic și stabilizează fluxul logistic datorită independenței lor. din pauzele individuale de conducere. De asemenea, acestea pot contribui la atenuarea penuriei de șoferi, eliberându-i pe șoferi pentru sarcini de transport mai variate și mai atractive în transportul regional și de distribuție.