×

Sute de fermieri belgieni vor bloca portul Anvers


Sute de fermieri belgieni sunt în drum spre portul Anvers pentru a bloca căile de acces. Potrivit organizației, aceasta se referă la aproximativ cinci sute de fermieri care sunt nemulțumiți de politica agricolă belgiană.

Serviciile de trafic belgiene spun că în prezent există mici blocaje pe drum, dar avertizează că acest lucru s-ar putea agrava rapid. Drumurile nu vor fi complet închise, spun manifestanții. Ei ar instala așa-numitele blocuri de filtrare, prin care mașinile mai au voie să treacă sporadic. 

Fermierii belgieni au protestat de săptămâni întregi împotriva unor reguli mai stricte și împotriva scăderii veniturilor din sector.

În prezent, tractoarele blochează următoarele drumuri:

  • Podul Noordland pe Scheldelaan din Zandvliet. Acest lucru provoacă și blocaje în trafic pe ieșirile pe A12
  • Noorderlaan lângă Luithagen (chiar după ieșirile A12 din Ekeren)
  • Hazopweg (portul de sud Waasland). Sunt probleme pentru traficul care dorește să intre în port prin E34 în Vrasene, precum și pentru cei care vin din Kallo pe R2
  • Sint-Antoniusweg. Acesta este drumul de legătură dintre ieșirile din șoseaua de centură a Anversului (R2) din Waaslandhaven-Noord și docul Deurganck. Traficul pe R2 și pe drumurile mai mici din zonă este acum complet oprit.