×

Renault Trucks și Grupul Jacky Perrenot reinventează logistica urbană. Containerele mobile inlocuiesc paletii traditionali


Renault Trucks și Grupul Jacky Perrenot, ambii jucători importanți din sectorul transporturilor, își unesc forțele pentru a remodela livrarea urbană. Cei doi parteneri lansează o soluție logistică inovatoare, inteligentă, care promite câștiguri semnificative în ceea ce privește siguranța, impactul asupra mediului și productivitatea.

Conduși de aceeași ambiție de a oferi soluții durabile și de înaltă performanță pentru mobilitatea urbană, partenerii de lungă durată Renault Trucks și Grupul Jacky Perrenot și-au pus în comun experiența pentru a prezenta o inovație dublă care redefinește logistica urbană. Este o soluție inovatoare care combină utilizarea containerelor mobile pentru a înlocui paleții tradiționali și implementarea unui sistem exclusiv automat de încărcare și descărcare.

Renault Trucks și Grupul Jacky Perrenot reinventează logistica urbană echipând caroseria frigorifică a unui camion Renault Trucks E-Tech D Wide de 26 de tone complet electric cu un sistem carusel dezvoltat de ACTEMIUM – marca VINCI Energies dedicată industriei – care deține containerele care transportă mărfurile ce urmează a fi livrate, înlocuind astfel paleții convenționali.

Aceste containere mobile, care sunt disponibile în diferite configurații, inclusiv cutie uscată, role izoterme sau plasă de sârmă, sunt prezentate automat șoferului la destinație, datorită unui sistem automat de pregătire, încărcare și descărcare.

Un sistem informatic integrat asigură trasabilitatea containerelor și optimizează planificarea rutelor, concentrându-se în special pe anticiparea fazelor de încărcare și descărcare la apropierea unui magazin. Această asistență suplimentară va beneficia clienții atunci când planifică livrările.

Șoferii beneficiază de o îmbunătățire semnificativă a condițiilor lor de muncă. În primul rând, sistemul îi scutește de a fi nevoiți să urce și să coboare în mod repetat din camion, precum și de a fi nevoiți să lege și să depoziteze încărcăturile. În al doilea rând, elimină riscurile asociate cu manipularea paleților și hayonul vehiculului. Îndepărtând sarcinile solicitante din punct de vedere fizic și simplificând procesele, șoferii se pot concentra pe managementul general al livrării.

În plus, combinația dintre un șasiu electric Renault Trucks E-Tech D Wide și sistemul automatizat promite o reducere semnificativă – estimată la 30% – a timpilor de încărcare și descărcare, îmbunătățind astfel productivitatea și ușurând aglomerația urbană prin reducerea timpului de utilizare a camionului. parcat pe drumul public. De asemenea, oferă o soluție de livrare fără zgomot sau emisii pentru locuitorii orașului.

Grupul Jacky Perrenot urmează să fie primul operator de transport care va folosi această soluție, dezvoltată în colaborare cu Renault Trucks, ACTEMIUM și Frappa, începând cu 2024. Acesta este un pas semnificativ înainte în evoluția livrării urbane și a constrângerilor asociate acesteia, confirmând angajamentul partenerilor pentru transport și logistică durabil și eficient.