×

Mercedes-Benz Trucks a finalizat cu succes testarea de vară a eActros 600 


Mercedes-Benz Trucks a finalizat cu succes testarea de vară a eActros 600 cu baterie electrică pentru transportul pe distanțe lungi. Timp de aproximativ cinci săptămâni, inginerii de testare au pus camionul electric în treabă la temperaturi ridicate de până la 44 de grade Celsius în Andaluzia, în sudul Spaniei. Sfera de testare a variat de la funcționalitatea sistemului de aer condiționat la temperaturi ridicate la performanța grupului de propulsie electric și a managementului termic al bateriei până la măsurători în timpul proceselor de încărcare la stațiile de încărcare rapidă. După finalizarea testelor, un prototip a finalizat și întoarcerea de peste 2.000 de kilometri de la Granada prin Valencia, Barcelona, ​​Montpellier și Lyon înapoi la centrul de dezvoltare și testare Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein.

Successful summer testing of the Mercedes-Benz eActros 600 in Spain

Pe 10 octombrie, eActros 600 își va sărbători premiera mondială. Vehiculul este planificat să fie gata pentru producția de serie în 2024.

Dr. Konrad Götz, șeful adjunct al testării globale Mercedes-Benz Trucks: „Am supus eActros 600 la proceduri riguroase de testare încă de anul trecut. După testele de iarnă în Finlanda la temperaturi de până la minus 25 de grade Celsius și testele inițiale pe drumurile publice, camionul electric a trebuit acum testat la peste 40 de grade Celsius în Spania. eActros 600 a stăpânit cu ușurință testele solicitante. In cel mai scurt timp vom incepe testarea in conditii reale cu clienții noștri.”