×

Eurowag, un furnizor de top de soluții de transport rutier integrat în Europa, oferă acum servicii europene de taxare electronică (EETS) în Spania și Portugalia


Unitatea de bord a Eurowag oferă acum servicii europene de taxare electronică în Spania și Portugalia.

Peninsula Iberică face acum parte dintr-un portofoliu de opt țări europene în care taxele de trecere pot fi plătite printr-o unitate de bord EVA.

Taxele pe drumurile și autostrăzile spaniole și portugheze pot fi plătite prin unitatea de bord EVA, începând cu 15 noiembrie 2023. Clienții Eurowag pot utiliza în prezent serviciul EETS în Germania, Ungaria, Belgia, Austria, Polonia, Republica Cehă și la poduri și tuneluri selectate. Soluția, care permite transportatorilor să utilizeze o singură unitate de bord (OBU) pentru a colecta taxele de drum automat și electronic pentru mai multe țări, simplifică funcționarea OBU-urilor și crește siguranța pe drum. Cu cât un șofer are mai puține OBU pe parbriz, cu atât are mai multă vizibilitate și spațiu disponibil.

Gestionarea taxelor și a flotei, într-o singură soluție

Nu numai șoferii, ci și dispecerii, administratorii de flote și proprietarii de flote vor aprecia unitatea de bord EVA, deoarece simplifică foarte mult operațiunile flotei. Pe lângă EETS, soluția include și servicii integrate de gestionare a flotei, cum ar fi planificarea și urmărirea rutelor vehiculelor, alerte automate pentru dispeceri, informații despre întreținerea vehiculelor și tehnologia patentată de geolocalizare FuelGuard, toate gratuite. FuelGuard poate compara locația vehiculului și locația cardului de carburant – dacă acestea sunt diferite, sistemul nu va permite plata carburantului. Acest lucru previne eficient furtul de carburant.

Unitatea de bord Eurowag îmbunătățește astfel siguranța și confortul șoferului, economisește timp dispecerilor datorită software-ului intuitiv de gestionare a flotei și, în cele din urmă, oferă proprietarilor de flote date importante pentru a-și gestiona afacerea și a reduce costurile. În plus, pachetul de bază de management al flotei EW TRUCK BASIC, care este o parte automată a OBU EVA, poate fi extins cu funcții avansate suplimentare în modul EW TRUCK PRO, dacă se dorește. Acestea includ date CAN Bus, descărcări de la distanță de tahograf și monitorizare avansată a șoferului cu coaching.

Eurowag are în plan EETS în alte țări

Atât Spania, cât și Portugalia sunt puncte importante de tranzit pentru transportul rutier comercial. Prin urmare, suntem foarte încântați că transportatorii de mărfuri pot beneficia acum de comoditatea plății electronice a taxelor și de alte caracteristici avansate ale unității de bord EVA și în aceste țări. În plus, intenționăm să extindem în mod continuu soluția noastră integrată în alte țări. Clienții Eurowag pot aștepta cu nerăbdare să poată utiliza EETS în Slovacia în viitorul apropiat“, spune Ivana Lang, director de taxe la Eurowag.

Pe lângă EETS, transportatorii au posibilitatea de a profita de un alt serviciu practic Eurowag – rambursările de TVA și accize. Spania, în special, oferă o reducere la accize până la sfârșitul anului 2023. Clienții care realimentează în Spania au acum o oportunitate unică pentru a reduce costurile”, adaugă Lang.

Gestionați setările de taxare în câteva clicuri

Cei interesați de OBU EVA certificată de EETS trebuie doar să completeze o cerere specifică vehiculului și să selecteze țările în care doresc să activeze serviciul de taxare electronică. Ei vor primi apoi OBU EVA în 2-4 zile lucrătoare. Pentru clienții Eurowag existenți, activarea EETS pentru Spania și Portugalia este și mai ușoară. Pur și simplu vizitați portalul de clienți Eurowag și editați detaliile vehiculelor specifice în contul de utilizator respectiv.

Pentru mai multe informații despre soluția integrată EVA și plata ușoară a taxei de drum în toată Europa, vizitați site-ul Eurowag. Cei interesați de o unitate de bord EVA cu certificare EETS se pot înscrie aici.