×

DB Schenker: Comandă majoră pentru Renault Trucks


Compania de logistică achiziționează 53 de vehicule electrice de la Renault Trucks, care urmează să fie utilizate în sucursalele DB Schenker din Franța.

DB Schenker Franța va primi inițial 50 de camioane electrice Renault E-Tech D de 16 tone și trei camioane E-Tech D de 19 tone. Vehiculele sunt programate să sosească la sucursale incepand cu septembrie 2023. În prezent se pregătește începerea funcționării în 19 metropole cu instalarea infrastructurii de statii electrice și ar trebui finalizată în martie 2024.

În funcție de cerințele locațiilor, vehiculele sunt folosite pentru călătorii în oraș, suburban sau regional și pot asigura un kilometraj mediu de 150 până la 200 de kilometri pe zi, potrivit companiei. Potrivit producătorului, autonomia medie a vehiculelor este de 300 de kilometri.

„Camioanele electrice sunt o parte integrantă a portofoliului nostru de vehicule. Ne asigurăm că ponderea lor crește continuu. Lansarea noului Renault Trucks este un alt pas spre atingerea acestui obiectiv ambițios”, a declarat Frédéric Vallet, CEO Schenker France, care a subliniat: „Vrem să fim liderul mondial în logistica ecologică”.

Punerea în funcțiune a vehiculelor întărește planurile DB Schenker în Franța de a-și converti flota la unități non-fosile. Scopul este de a „reduce emisiile absolute de CO2 din traficul rutier cu 50% până în 2030, comparativ cu 2021”.


1 comment

comments user
Ochiipeea

Achiziționarea a 53 de vehicule electrice de către compania de logistică DB Schenker de la Renault Trucks reprezintă un pas semnificativ în direcția logisticii ecologice și a reducerii impactului asupra mediului în Franța. Această mișcare demonstrează angajamentul lor pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru o flotă de transport mai prietenoasă cu mediul.