×

Daimler Truck continuă cu „Vision Zero” și asigură o siguranță mai mare cu cele mai recente sisteme de asistență


Numărătoarea inversă începe: Începând cu iulie 2024, toate camioanele, autobuzele și autocarele de turism nou înmatriculate în UE vor trebui să respecte reglementările Regulamentului general de siguranță (GSR) actualizat. Reglementările sunt deja în vigoare pentru modelele de vehicule noi din iulie 2022. GSR impune o serie întreagă de sisteme de asistență a șoferului pentru a crește și mai mult siguranța rutieră pentru toate părțile implicate. În special, sistemele electronice de asistență pot contribui pe cât posibil la păstrarea momentelor de neatenție din cauza oboselii, stresului sau distragerii atenției pentru a nu avea consecințe grave. Acest lucru îi aduce beneficii nu numai șoferilor de camioane sau autobuze și autocare de turism și pasageri, ci și tuturor celorlalți utilizatori ai drumului care călătoresc cu mașina, bicicleta sau pe jos.

Cu sisteme de asistență precum Active Brake Assist 6, Active Sideguard Assist 2, Front Guard Assist, Active Drive Assist 3 sau Traffic Sign Assist, Daimler Truck îndeplinește mai mult decât aceste cerințe. Sistemele formează noul standard în toate variantele de vehicule și reprezintă o valoare adăugată suplimentară pentru eActros 600 și pentru toate celelalte modele electrice cu baterie de la Mercedes-Benz Trucks, seria de modele Actros și aici, de asemenea, noua generație a lui Actros L, Arocs, Serii de modele Atego și Econic, Camioane speciale Mercedes-Benz, precum și autocarele de oraș, interurbane și de turism ale mărcilor Mercedes-Benz și Setra.

Rainer Müller-Finkeldei, șeful dezvoltării produselor Mercedes-Benz Trucks: „Regulamentul general al UE privind siguranța este un pas important către conducerea fără accidente – „Vision Zero”. Urmăm constant această cale de zeci de ani și acum stabilim noi standardele noastre cu sistemele noastre îmbunătățite de asistență în siguranță. Și asta în vederea unei cele mai bune prevenții posibile a accidentelor pentru a proteja șoferii și toți utilizatorii drumului.”