×

Bundestag a aprobat punerea în aplicare a reglementărilor UE privind detașarea


Bundestag a aprobat punerea în aplicare a reglementărilor UE privind detașarea în legătură cu pachetul de mobilitate al UE în legislația germană. Sunt afectați șoferii care lucrează în Germania, dar sunt angajați de companii cu sediul în alte țări ale UE.

Bundestagul a aprobat un proiect de lege corespunzător al guvernului federal „pentru a reglementa detașarea șoferilor în sectorul transportului rutier și pentru a impune dreptul de a detașa peste graniță în străinătate”. Aceasta implementează cerințele pachetului UE de mobilitate .

O recomandare de rezoluție din partea Comisiei pentru muncă și afaceri sociale (20/7244) a fost, de asemenea, disponibilă pentru vot. Anterior, comisia a decis să facă modificări textului inițial.

Proiectul de lege prevede, printre altele, modificări ale Legii lucrătorilor detașați, ale Legii salariului minim și ale Legii privind angajarea temporară. Scopul este de a aplica în viitor legea detașării în sectorul traficului rutier și de a implementa Directiva UE 2020/1057 corespunzătoare (Directiva de detașare a UE) în dreptul german , după cum explică Bundestag.

De exemplu, șoferii care lucrează în Germania, dar sunt angajați de o companie cu sediul într-o altă țară din UE sunt afectați, scrie guvernul. Legea detașării reglementează, printre altele, aspecte precum timpul maxim de lucru, perioadele minime de odihnă și acum și perioadele de odihnă. Directiva mai prevede că șoferii detașați sunt remunerați în timpul activității lor în alte țări UE, conform reglementărilor locale privind salariile.

Potrivit lui Stefan Eglseder, avocat la Ecovis din Landshut, schimbările afectează, printre altele, obligația de a se înregistra pentru companiile cu sediul într-un alt stat membru care angajează șoferi în Germania. De asemenea, prevede ce documente trebuie să furnizeze angajatorul cu sediul într-un alt stat membru șoferului de camion pentru detașare . Prevederile privind amenzile din Legea privind lucrătorii detașați au fost, de asemenea, modificate în conformitate cu cerințele de raportare și documentare modificate.

Potrivit guvernului federal, șoferii care circulă doar prin țările UE și efectuează transport bilateral nu sunt afectați de reglementări . Potrivit legii, companiile cu sediul într-un alt stat membru trebuie să depună o notificare de postare cel târziu la momentul începerii postării. Un portal multilingv este disponibil în acest scop.

În plus, trebuie să le ofere șoferilor anumite documente pentru perioada în străinătate, care trebuie prezentate la cerere. Aceasta a inclus, printre altele, identitatea companiei și contractul de muncă.