×

XPO a comandat 100 de camioane electrice Renault Trucks


XPO, un pionier în transportul de marfă cu energie alternativă în Franța, a anunțat un acord fără precedent pentru achiziționarea a 100 de camioane electrice de la Renault Trucks pentru flota sa franceză. 

Compania se așteaptă să realizeze aproximativ 25% din livrările sale cu vehicule electrice până în 2030, reducând emisiile de CO2 cu peste 26.000 de tone. XPO a declarat că își propune să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră în Franța cu cel puțin 25% până în 2030, față de nivelul de referință din 2019. 

Camioanele Renault Trucks E-Tech, viabile din punct de vedere economic, au o capacitate de încărcare de la 18 până la 21 de paleți și sunt echipate cu un motor de 185 kW. Cu o autonomie de până la 250 km la o singură încărcare, fiecare camion reduce CO2 cu aproximativ 45,7 t pe an, în comparație cu camioanele care funcționează cu motorină. Vehiculele funcționează fără emisii directe de CO2 și reduc semnificativ poluarea fonică și olfactiva, făcându-le potrivite pentru livrări în zonele urbane aglomerate. De asemenea, emit mai puține particule fine și funcționează cu mai puține vibrații, ceea ce reduce oboseala șoferului. Fiecare camion este echipat cu o cameră de 360° care reduce punctele moarte pentru o mai mare siguranță.

Bruno Kloeckner, managing director – Franța, XPO Logistics, a declarat: „Am avut o experiență pozitivă în testarea primului camion electric Renault Trucks pentru livrări în zonele urbane. Noua noastră comandă pentru 100 de camioane complet electrice este un acord fără precedent atât pentru XPO, cât și pentru Renault. Camioane în Franța. De asemenea, am făcut o investiție majoră pentru a dota site-urile noastre cu peste 80 de puncte de încărcare electrică.Aceste angajamente ilustrează hotărârea noastră de a ne îndrepta către un transport rutier mai durabil și de a sprijini clienții noștri cât mai mult posibil în decarbonizarea activităților lanțului de aprovizionare. ”

Christophe Martin, directorul general al Renault Trucks France, a adăugat: „Suntem încântați să contribuim la tranziția energetică a XPO prin îndeplinirea celei mai mari comenzi de camioane electrice Renault Trucks din Franța. Relația noastră cu XPO a fost construită pe încredere de-a lungul multor ani și este unul dintre factorii cheie care au condus la acest acord de hotar. Renault Trucks este lider în domeniul durabilității pe piața franceză și, ca atare, avem datoria de a deschide calea către un transport durabil.”