×

Volvo Trucks dezvăluie noul Volvo VNL în America de Nord


Volvo Trucks a lansat un Volvo VNL complet nou în America de Nord pentru a stabili noi standarde industriale în transportul greu. Aerodinamica optimizată și noile tehnologii au îmbunătățit eficiența combustibilului cu până la 10%. Acest camion complet nou oferă următoarea generație de îmbunătățiri pentru a îmbunătăți valoarea clienților, productivitatea șoferului, siguranța și sustenabilitatea.
Volvo Trucks dezvăluie noul Volvo VNL în America de Nord
Noul camion îmbunătățește eficiența combustibilului cu până la 10%.

Noua Clasa 8 Volvo VNL este concepută pentru a răspunde provocărilor și cerințelor pieței nord-americane și a transforma experiența de conducere în acest segment.

Noul Volvo VNL se bazează pe o platformă complet nouă pentru toate tehnologiile viitoare, inclusiv pe baterii electrice, cu pile de combustie și motoare cu ardere internă care funcționează cu combustibili regenerabili, inclusiv hidrogen. Prima infrastructură electrică de 24 de volți din industria de camioane din America de Nord și caracteristicile de siguranță activă sunt introduse în această nouă generație de camioane Volvo vor fi standardul pentru viitoarea comercializare a camioanelor complet autonome.

Eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil cu aerodinamică redefinită și îmbunătățiri ale liniei de transmisie

Rezistența aerodinamică are un impact major asupra eficienței combustibilului unui camion. Designul raționalizat și mai unghiular al cabinei, în formă de pană, al noului Volvo VNL, cu un parbriz reproiectat, reprezintă factori cheie în obținerea unei îmbunătățiri cu până la 10% a eficienței consumului de combustibil. Au fost create câștiguri aerodinamice suplimentare din integrarea parbrizului curbat și lipit, degajări mai strânse în jurul zonelor de aer turbulent, precum și de un spațiu mai strâns al remorcii.

Noul Volvo VNL este propulsat de motorul D13 de ultimă generație, care oferă eficiență, performanță și durabilitate îmbunătățite. Motorul D13 este disponibil în patru cai putere, variind de la 405 la 500 CP și trei cote de cuplu de la 2370 la 2640 Nm.

Funcții de siguranță îmbunătățite

O varietate de noi sisteme de siguranță activă sunt oferite cu noul camion, inclusiv Volvo Active Driver Assist Plus cu Pilot Assist, care asigură centrarea activă a benzii. Acest sistem este alimentat de Volvo Dynamic Steering, care îmbunătățește manevrele la toate vitezele, inclusiv un spate mai controlat, și crește stabilitatea la toate vitezele de drum.

Vânzările noului Volvo VNL vor începe în lunile următoare cu producția la uzina Volvo Trucks New River Valley din Dublin, Virginia.