×

Volvo livrează 20 de camioane electrice către DFDS din Göteborg


Volvo Trucks livrează 20 de camioane grele complet electrice companiei de logistică DFDS din Göteborg, Suedia. Livrarea face parte dintr-o comandă totală pentru 125 de camioane electrice pe care DFDS a plasat-o la Volvo. O parte din noua flotă electrică va fi folosită pentru a transporta mărfuri către și de la uzina de asamblare Volvo Trucks din Göteborg.

DFDS, cea mai mare companie integrată de transport și logistică din Europa de Nord, a plasat una dintre cele mai mari comenzi vreodată pentru camioanele electrice cu baterii Volvo – 125 de modele Volvo FM Electric. Acum 20 dintre aceste camioane își încep debutul în traficul comercial.

Paisprezece dintre camioane, încărcate cu energie electrică verde, vor fi desfășurate în transporturi către și de la fabrica de camioane grele a Volvo, aflată în afara Göteborg. Inițiativa marchează un pas important pentru atingerea obiectivului de sustenabilitate al Volvo Trucks – de a avea un lanț de aprovizionare 100% fără fosile până în 2040. În plus, patru din cele 20 de camioane livrate către DFDS includ oțel fără fosile.

„Credem cu tărie în a conduce prin exemplu și să începem să folosim camioane cu emisii zero în propriul flux de mărfuri de intrare este o parte importantă a strategiei noastre de a crea un sistem de transport durabil, de clasă mondială. Sunt foarte mândru că am DFDS ca partener în această călătorie”, explică Roger Alm, Președintele Volvo Trucks. 

Implementarea camioanelor electrice, cu emisii zero, face parte din ambiția DFDS de a deveni neutre în carbon până în 2050.

„Înlocuirea camioanelor noastre convenționale diesel cu alternative precum camionul electric Volvo FM va avea un impact semnificativ asupra emisiilor noastre de carbon. Dar acest efort necesită mult mai mult decât investiții financiare. Este important să lucrăm cu furnizori de energie și lideri din industrie, cum ar fi Volvo Trucks, pentru a face ambițiile noastre în materie de climă o realitate. Tranziția necesită infrastructura adecvată și cooperare în diferite domenii ale societății. Nu se poate realiza lucrând singur”, spune Niklas Andersson, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de logistică la DFDS.

De când Volvo Trucks a început producția de camioane complet electrice în 2019, compania a vândut peste 4.300 de camioane electrice în peste 38 de țări din întreaga lume. Volvo oferă în prezent cea mai largă gamă de produse din industrie, cu șase modele electrice în producție de serie, găzduind o varietate foarte largă de transporturi în și între orașe. Obiectivul global al Volvo Trucks este ca, în 2030, 50% din toate camioanele noi pe care le vinde să fie electrice.