×

Noua gamă IVECO WAY, ofera mai mult confort, performanță și economii


Noua gamă IVECO WAY, “născută și construită în jurul tău” pentru a oferi mai mult confort, performanță și economii.

IVECO a prezentat noua gamă IVECO WAY, un vehicul care are la bază modelul de mare succes, prin introducerea unor noi caracteristici avansate, confort mai mare și un motor nou xC13 puternic, dar eficient, aerodinamică îmbunătățită și sistem predictiv de schimb al treptelor de viteză bazat pe GPS. Noile caracteristici și servicii au fost dezvoltate pentru a face afacerea clientului mai productivă și viața șoferului la bord mai confortabilă, mai sigură și conectată. Toate aceste caracteristici fac din noul vehicul cea mai capabilă gamă IVECO Way de până acum.

XCursor 13: un motor de ultimă generație cu o eficiență a consumului de combustibil printre cele mai bune din clasă

Configurația cea mai puternică poate dezvolta o putere maximă de până la 580 CP și un cuplu maxim de 2.800 Nm, perfectă pentru misiunile grele care necesită performanțe maxime, în timp ce varianta de 500 CP cu un cuplu de 2.600 Nm este ideală pentru eficiență maximă în transporturile pe distanțe lungi, oferind o scădere a consumului de combustibil de până la 10%, în timp ce caracteristici noi, avansate și servicii profesionale pot scădea consumul de combustibil cu încă 4%.

Sistemul de control predictiv al vitezei de croazieră în funcţie de condiţiile de relief şi trafic extrase din GPS / GPS-Predictive este acum capabil să recunoască viraje și sensuri giratorii, adaptând viteza setată prin Cruise Control. Modul Eco Driving, controlat de la distanţă prin intermediul sistemului de telematică, a fost optimizat prin utilizarea softurilor pentru schimbul treptelor de viteze,disponibilitatea cuplului şi EcoRoll.

Greutatea motorului a fost redusă cu 10% – mai ușor chiar decât motorul Cursor 11 – în condiţiile în care durata de viaţă a crescut până la 1,6 milioane de kilometri, cu 33% mai mult decât predecesorul său. Noua frână de motor de înaltă performanță este cea mai bună de pe piață, fiind acum cu 30% mai eficientă și capabilă să înlocuiască retarderul în cele mai multe situații, cu avantaje în ceea ce priveşte costurile, greutatea și consumul de combustibil.

Noul motor este cuplat cu axa Meritor 17xHE, cu reducție mai rapidă pentru o livrare mai lină a tracțiunii, alături de transmisia cu 12 trepte TRAXON Gen2 de la ZF. Această nouă cutie de viteze include mai multe actualizări, cum ar fi: Shift Assistant care sincronizează schimbările treptelor de viteză cu frânarea motorului, în timp ce Reversing Assistant angajează marșarierul în timpul opririi.

Noile IVECO S-Way și X-Way oferă, de asemenea, eficiență crescută şi performanţă în versiunea lor cu Gaz Natural, producând 500 CP și 2.200 Nm de cuplu, în timp ce consumul de combustibil este redus cu până la 11%. Această performanță puternică vine cu avantaje ecologice ale gazului natural, care pot contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 ale vehiculului, cu o reducere de până la 95% atunci când funcționează cu biometan și o reducere semnificativă a zgomotului față de un vehicul diesel echivalent. Pe măsură ce flotele caută să își reducă impactul asupra mediului, IVECO S-Way și X-Way Natural Gas oferă o soluție care poate fi implementată fără compromisuri în planul performenţei.

Confortul superior la bord derivă din noul design interior, un panou de bord personalizabil cu o selecție de materiale și culori, precum și un instrumentar de bord digital complet cu afişaj TFT, infotainment și camere care înlocuiesc oglinzile retrovizoare.

Cabina AS IVECO S-Way și X-Way este apreciată pentru poziția excelentă a scaunelor, iar inginerii au rafinat şi mai mult confortul prin oferirea unei poziții de conducere “ca într-un autoturism”, printr-o ergonomie revizuită și un unghi de ajustare a volanului mult mai larg. Noul interior prezintă suprafețe contrastante și spații de depozitare suplimentare, în timp ce comutatoarele amplasate logic ridică fără efort ergonomia generală a șoferului la un nou nivel. Frâna de parcare electrică cu activare automată creşte și mai mult spațiul interior.

Masa rabatabilă de pe partea pasagerului este ideală pentru sarcinile care necesită o suprafață de lucru plană, cu un port USB util alături. Obiectele și documentele pot fi mai ușor organizate și depozitate în compartimentele suplimentare, în interior și sub cabina vehiculului. Două conexiuni USB sunt disponibile pe panoul de bord și o nouă opțiune de Mirrorcams oferă o vizibilitate și mai bună pentru șofer. În plus, aceste camere aerodinamice montate deasupra ușilor oferă o economie de combustibil de până la 1,5% în comparație cu o oglindă standard datorită rezistenței reduse la aer.

IVECO S-Way și X-Way dispun acum de o nouă suspensie pneumatică frontală ranforsată cu perne de aer cu cursă mare și MMA de 9,0 tone. Această configurație pneumatică completă este oferită acum pe o gamă mai largă de variante de șasiu, inclusiv configurația ON+, 6×4 și 8×4 Tridem. Platformele 6×2 pot beneficia acum de o nouă punte spate portantă, ranforsată la 9,0t, utilă în special pentru colectarea deşeurilor și pentru macaralele montate pe consola spate.

Pentru misiuni mai grele, o nouă punte cu reducţie simplă 18x și sistem de frânare nou, poate susţine până la 60t greutate totală, oferind cel mai bun compromis între robustețe, performanță și eficiență.

Clienții pot acum să-și personalizeze și mai mult IVECO S-Way și X-Way, cu o gamă de opțiuni noi de personalizare. În plus față de noul logo IVECO disponibil în crom sau negru mat, mai există alte opt opțiuni de grilă. Acestea includ finisaje lucioase, elemente metalice sau chiar opțiuni de culoare a caroseriei, permițând operatorilor să-și adapteze vehiculul pentru a reflecta identitatea de brand sau pentru a alege un stil care să-i diferențieze de ceilalți.

Tehnologia nouă oferă o interfață de vehicul prietenoasă, menită să asigure confort și să  elimine stresul

Tehnologia inovatoare joacă un rol important în cabina noii game IVECO WAY. Un afișaj digital de 12 sau 10 inch oferă șoferului informații despre vehicul, cu posibilitatea de a configura ecranul în funcție de preferințe. Cu o interfață avansată ADAS (Sistem Avansat de Asistență a Șoferului) și o integrare completă a infotainment-ului, informațiile sunt prezentate în mod clar, reducând sarcina cognitivă a șoferului.

Toate ecranele de infotainment de 10 sau 7 inch sunt complet reconfigurabile și pun la îndemâna șoferului controlul asupra funcțiilor-cheie, de la controlul climei până la experiența Alexa complet integrată. Apple CarPlay și Android Auto permit accesul la toate aplicațiile de pe smartphone-ul șoferului, în timp ce noul sistem permite, de asemenea, conectarea simultană a două telefoane prin Bluetooth.

Gama IVECO WAY primește acum Sisteme Avansate de Asistență de Nivel 2, un mare pas înainte atât în ceea ce privește siguranța, cât și confortul la volan.