×

IVECO este marele câștigător al Raliului Dakar 2023 la clasa camioanelor


Cel mai important eveniment sportiv auto al anului, a 45-a ediție a Raliului Dakar, a ajuns la final, la capătul a 8,500 de km care au testat la maxim anduranța competitorilor. Cele mai notabile performanțe au fost înregistrate de cele două echipe IVECO – Boss Machinery De Rooy IVECO și Eurol De Rooy IVECO. Janus van Karsten Jr., pilotul echipei Boss Machinery Team De Rooy Iveco este marele câștigător al clasei camioanelor. Performanța echipelor IVECO a fost completată de bronzul obținut de Martin van den Brink și de poziția a patra ocupată de Mitchen van den Brink.

La a patra sa participare la Raliul Dakar, olandezul Janus van Kasteren jr și-a valorificat experiența pentru a oferi o performanță consistentă, adunând mai multe podiumuri de etapă, adjudecându-și, în cele din urmă, primul loc în clasamentul final. El a fost urmat de veteranul și legenda a Dakarului, Martin van den Brink, care a terminat pe locul al treilea. Fiul și coechipierul său Mitchel van den Brink a condus o cursă impresionantă, adunând câteva locuri secunde și devenind cel mai tânăr câștigător special cu primul său loc în etapa a 6-a și încheind competiția pe poziția a patra.

Cele două echipe IVECO au început fulgerător în prolog, asigurându-și locuri excelente pe grila de start pentru Etapa 1 cu camioanele lor IVECO Powerstar propulsate de motoare Cursor 13 special proiectate de FPT Industrial. Vick Versteijnen, pilot IVECO și el, a fost nevoit să se retragă în ziua a 4-a a competiției. Celelalte trei echipaje au continuat să se lupte cu căldura și ploaia deșertului pentru a ajunge pe podium în fiecare etapă a cursei de raliu.

Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit, a declarat:„Suntem foarte fericiți de rezultatele obținute de echipele noastre și de camioanele noastre IVECO Powerstar, deși victoria este nuanțată de tristețe pentru ceea ce s-a întâmplat în etapa a noua: în primul rând, gândurile și solidaritatea noastră se îndreaptă către toți cei implicați. Cu toate acestea, trebuie să ne arătăm recunoștința față de piloții noștri, care au forțat la maximum limitele proprii și ale  vehiculele lor și au oferit o performanță fantastică în cel mai dur dintre raliurile Dakar din Arabia Saudită. Suntem atât de mândri de toate echipajele noastre, care au acceptat această provocare cu seriozitate și determinare, făcând camioanele noastre să strălucească și să obțină performanțe câștigătoare.”