×

DAF deschide o fabrică de asamblare pentru camioane electrice


DAF își extinde facilitățile de producție cu o noua fabrica de camioane electrice în Eindhoven. Producția noii generații DAF XD și XF Electric va începe în această primăvară. 

Aceste vehicule complet electrice oferă o autonomie de rulare de peste 500 de kilometri „zero emisii”. Prin aceasta, DAF face un pas important către un transport rutier și mai curat.

Noua fabrica de camioane electrice este situata la site-ul DAF Trucks din Eindhoven. Realizarea acestei fabrici de camioane electrice a fost finalizată într-un an și jumătate. 

Primele camioane DAF XD și XF Electric vor ieși de pe linia de producție în această primăvară. DAF presupune că producția va crește la câteva mii de vehicule pe an în următorii ani, în conformitate cu creșterea cererii de pe piață pentru camioane complet electrice.

Noul DAF XD stabilește punctul de referință în segmentul de distribuție pentru siguranța, eficiența și confortul șoferului. Seria DAF XD a fost, prin urmare, recent premiată „Camionul internațional al anului 2023”, pe urmele modelelor DAF XF, XG și XG+, care au fost numite anterior „Camionul internațional al anului 2022”. ADN-ul unic al XD, XF, XG și XG⁺ poate fi găsit 1-la-1 în XD Electric și XF Electric.