×

Haos pe centura Capitalei. Proteste ale transportatorilor si fermierilor, nemulțumiți de RCA și taxele noi


Transportatori din toată ţara participă la o acţiune de protest, coloane de camioane, tractoare ale fermierilor pe mai multe tronsoane rutiere, în zona Bucureştiului, dar şi în toată ţara.

Sute de camioane și tractoare ale fermierilor din întreaga țară se îndreaptă în aceste momente spre capitală. După modelul colegilor din Germania, fermierii români și-au propus să protesteze zilele aceastea în întreaga țară și să blocheze astfel artere importante de circulație.

Deja, la Buzău, Drumul European E 85 este paralizat. Agricultorii cer renunțarea la înmatricularea utilajelor agricole și la RCA, plata subvențiilor la timp, dar și modificarea legii plăților cash.

Aproximativ 6.000 de camioane participă în acest moment la protestul transportatorilor, nemulţumiţi de evoluţia preţului la RCA, a declarat, preşedintele FORT, Augustin Hagiu.

„Cred că s-a ajuns la 6.000 de camioane acum, RCA-ul a explodat în ultimii ani, faptul că în continuare avem probleme mari la granite, timp de aşteptare foarte mari, faptul că se pregăteşte o triplare a valorii taxelor de drum începând cu ianuarie 2025.

De un an şi jumătate zici că nici nu avem secretar de stat sau ministru la Transporturi. Sunt zero întâlniri, zero discuţii, zero dialog. Toate măsurile vin grămadă. S-au adunat foarte multe probleme la care nimeni din Guvern sau din ministerele de resort nu vrea să se aplece şi evident că oamenii se manifestă aşa cum îi vedeţi”, a acuzat Augustin Hagiu.