×

DKV Mobility își extinde rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice în Cehia printr-o colaborare cu CEZ


DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, și-a extins rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice cu 1.800 de puncte de încărcare în Cehia. Acestea sunt operate de grupul energetic CEZ, cu sediul la Praga, care se numără printre factorii principali ce sprijină extinderea infrastructurii publice de încărcare pentru electromobilitate în Cehia. Rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice, pusă la dispoziție de CEZ, este amplasată de-a lungul celor mai importante rute din Cehia și constă în 753 de puncte de încărcare convenționale AC, precum și în 935 de puncte de încărcare DC și 52 de puncte de încărcare rapidă HPC. CEZ și GreenFlux, filiala DKV Mobility, care gestionează întreaga ofertă de încărcare a vehiculelor electrice a companiei, au semnat recent un acord de cooperare în acest sens.

„Electromobilitatea devine din ce în ce mai importantă și în Cehia. Suntem încântați să putem oferi clienților noștri din această regiune o soluție atractivă cu ajutorul rețelei de încărcare CEZ. Cele 1.800 de puncte de încărcare conectate includ aproape 1.000 de puncte de încărcare DC și HPC rapide, ceea ce face ca încărcarea să fie și mai rapidă și convenabilă”, a declarat Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services la DKV Mobility.

„DKV Mobility este un actor important în sectorul mobilității. Suntem nerăbdători să le urăm bun venit clienților lor în rețeaua noastră aflată în plină expansiune, care în prezent poate furniza energie verde în orice moment pentru 1.300 de vehicule electrice. Împreună, vom sprijini dezvoltarea electromobilității în Cehia și în Europa”, a declarat Tomáš Dzurilla, Director e-Mobility la CEZ.

Rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice a DKV Mobility include ~633.000 de puncte de încărcare din întreaga Europă (la data de 31 decembrie 2023) și se bazează, din punct de vedere tehnic, pe platforma filialei sale GreenFlux.