×

Controalele camioanelor vor continua in perioada 13-19 Februarie in cadrul campaniei “Truck&Bus”


În perioada 13-19 februarie 2023, poliția va acorda o atenție deosebită traficului de autobuze și camioane în cadrul campaniei de supraveghere a traficului „Truck & Bus” a rețelei Roadpol.

Săptămâna aceasta, în cadrul campaniei de monitorizare a traficului transfrontalier a rețelei Roadpol „Truck & Bus”, sunt efectuate numeroase verificări prioritare cu scopul de a crește siguranța în trafic. Polițiștii vor acorda o atenție deosebită traficului de autobuze și camioane în perioada 13-19 februarie. În perioada campaniei, vor exista controale zilnice în toată Europa. 

Prioritatea este de a monitoriza respectarea timpilor de conducere și de odihnă pentru șoferii profesioniști. Polițiștii detașați acordă o atenție deosebită și stării tehnice și siguranței încărcăturii.

Controalele fac parte din campania transnațională de monitorizare a traficului „Truck & Bus” a rețelei Roadpol. Denumirea reprezintă Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră, care a apărut dintr-o asociație a forțelor de poliție rutieră din statele membre ale Uniunii Europene. Următoarea săptămână de campanie „Truck & Bus” este programată pentru 8 – 14 mai 2023.