×

Volta Trucks, producătorul de camioane electrice, a intrat in faliment


Volta Trucks, producătorul de camioane electrice a intrat in faliment. Camioanele elctrice au fost folosite de DB Schenker, DSV, Paulaner, Metro și Petit Forestier, printre alții.

Volta Trucks a declarat că a realizat foarte mult de la începutul anului 2019, revoluționând operațiunile vehiculelor comerciale pentru un viitor durabil”.

Compania a adăugat că a primit feedback fantastic, ceea ce a condus la o serie puternică de clienți foarte reputați care doreau să introducă camioanele electrice Volta Zero în flotele lor”.

Cu toate acestea, furnizorul său de baterii (Proterra) a depus cerere de faliment. Potrivit Volta Trucks, acest lucru a avut un impact semnificativ asupra planurilor de producție ale companiei, reducând astfel volumul de camioane electrice pe care aceasta prognozase să le producă.

Mai mult, incertitudinea cu furnizorul de baterii a afectat negativ și capacitatea Volta Trucks de a strânge suficient capital într-un mediu deja provocator de strângere de capital pentru jucătorii de vehicule electrice”.

Cu regret profund și sincer, Consiliul de administrație a luat, prin urmare, decizia dificilă de a lua măsuri pentru a depune procedura de faliment în Suedia. Principala entitate comercială a Grupului, Volta Trucks Limited, va depune în scurt timp pentru administrare în Anglia, practicienii în insolvență de la Alvarez & Marsal fiind anticipați să preia mandatul. Alte entități ale Grupului vor depune, de asemenea, în curând o procedură de insolvență în jurisdicțiile relevante”, producatorul de camioane elctrice Volta Trucks.