×

Irizar a prezentat la Solutrans camionul său cu emisii zero, Irizar ie Truck


Irizar i-a surprins pe cei prezenți la Solutrans cu prezentarea celei mai recente evoluții a camionului său cu emisii zero, Irizar ie Truck.

Proiectată exclusiv pentru a răspunde cerințelor orașelor și mediilor urbane, această nouă generație se remarcă prin versatilitate și durabilitate.

Reproiectare și tehnologie avansată în Irizar ie Truck

Irizar a expus versiunea cu șasiu cu trei osii a acestui vehicul revoluționar, caracterizat printr-un design complet reînnoit, ușor și actualizat din punct de vedere tehnic pentru a se conforma celor mai recente reglementări legislative, inclusiv ADAS și GSR2. Unitatea cu două osii cu cutie frigorifică de livrare, prezentată în colaborare cu marca Chereau, lider pe piața europeană, va demonstra adaptabilitatea Irizar ie Truck la diverse aplicații.

În plus, o a treia unitate a fost disponibilă pentru testele de conducere, evidențiind configurația sa ca vehicul de colectare a deșeurilor cu încărcare spate într-o versiune 100% electrică.

Optimizare pentru un viitor durabil

Cunoștințele dobândite cu prima generație au condus la reproiectarea și optimizarea Irizar ie Truck, realizând reduceri semnificative de greutate, până la 2000 kg în versiunea 6×2 și aproximativ 1400 kg în 4×2. Aceste îmbunătățiri nu numai că au un impact pozitiv asupra consumului și emisiilor, dar contribuie și la o îmbunătățire notabilă a costului total de proprietate (TCO) pentru operatori și clienții finali.

Cu un design de cabină mai joasă și mai scurtă, Irizar ie Truck garantează o mai mare versatilitate, favorizând diverse aplicații urbane. Treapta sa unică de acces de 370 mm îl poziționează drept vehiculul cu cea mai mică înălțime de acces de pe piață, asigurând trecerea în siguranță pentru șofer și pasageri.

Design pentru multiple utilizări industriale

Noua cabină, caracterizată prin înălțimea și lungimea sa mai mici, întărește flexibilitatea și versatilitatea Irizar ie Truck , optimizând integrarea acestuia cu orice tip de caroserie. Grupul Irizar , cu vasta sa experiență, oferă vehicule adaptate pentru containere, distribuție de alimente și materiale, realimentare cu combustibil, curățare stradală, salubrizare cu autocisterne, transport pentru persoane cu mobilitate redusă, platforme cu cutie deschisă și macara, printre altele.

Tehnologia proprie a Grupului Irizar, venită din anii de experiență cu autobuze electrice, este aplicată în mod proeminent în acest vehicul industrial de ultimă generație. Capacitatea tehnologică a grupului și colaborarea cu centre de cercetare de top au plasat Grupul Irizar în fruntea inovației în Europa. Echipat cu baterii de a treia generație cu densitate energetică mai mare, această nouă generație poate stoca până la 512 kWh, oferind o autonomie impresionantă de până la 400 km, în funcție de aplicație. Irizar ie Truck se remarcă nu numai prin durabilitate, ci și prin eficiență și adaptabilitate la nevoile în schimbare ale sectorului auto.