×

Danemarca – Poliția a emis amenzi de peste 200.000 Euro la verificarea repausului săptămânal


In noaptea de luni, Tungvognscenter Syd a verificat un număr mare de șoferi de camion la Toldpladsen din Padborg. Ținta acțiunii au fost șoferii care s-au odihnit săptămânal regulat în vehicul, ceea ce nu este legal.

Înainte de acțiune, au existat mai multe indicii că șoferii de camion foloseau spațiul pentru a se odihni săptămânal, chiar dacă șoferii de camion trebuie să facă o pauză mai lungă în afara camionului o dată pe săptămână. Acest lucru a condus la o investigație și, ca urmare a acesteia, a fost planificată o verificare majoră.

Un total de 50 de șoferi au fost amendați. Toți șoferii erau străini, iar doar trei dintre vehicule aparțineau transportatorilor danezi.

Amenda pentru odihnă săptămânală regulată în vehicul este de 10.000 DKK (1.341 Euro) pentru șofer și 20.000 DKK (2.682 Euro) pentru companie.

 Au fost astfel emise amenzi în valoare totală de 1,5 milioane DKK (201.176 Euro). Marea majoritate a amenzilor au fost deja recuperate, iar în cele câteva cazuri rămase vehiculul este confiscat până la plata amenzii.