×

Coop și DFDS își unesc forțele pentru un transport mai ecologic


În viitor, 10 camioane electrice vor livra mărfuri către 365discount, Kvickly/SuperBrugsen și Brugsen în Iutlanda după ce Coop și DFDS au intrat într-o nouă colaborare strategică.

Începând cu 1 februarie 2024, DFDS va fi responsabilă de distribuirea mărfurilor zilnice din depozitul Coop din Aalborg, Centrul de distribuție Aalborg, și o mare parte a cărnii, fructelor și legumelor și a altor produse proaspete din depozitul de lângă Aarhus, Hasselager Fresh Goods Center. 

„La Coop avem un plan climatic foarte ambițios, în care până în 2025 trebuie să fi redus emisiile de CO2 din activitățile noastre operaționale cu 75% față de 2018. Trebuie să fi redus și emisiile de CO2 de la furnizorii noștri de transport. Prin urmare, suntem fericiți că am încheiat acest acord pe termen lung cu DFDS, ca parte a strategiei noastre privind schimbările climatice”, spune directorul Jakob Birk, Coop Logistik.

„La DFDS, ne străduim să minimizăm impactul asupra mediului al transportului frigorific, iar camioanele electrice reprezintă un pas important către decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare ale clienților noștri. Camioanele electrice nu au emisii de eșapament și lucrăm intenționat pentru a asigura electricitatea din surse regenerabile de energie, astfel încât să putem oferi o soluție cu emisii zero. Este crucial să subliniem importanța colaborărilor ca acestea, deoarece lucrăm împreună pentru a contribui la realizarea obiectivelor clienților noștri în materie de climă”, spune Anders Mikael Christensen, Vicepreședinte, Logistică, Nordics Cold . 

DFDS are în prezent 127 de camioane electrice în flota globală a companiei. În Danemarca, DFDS are în funcțiune 45 de remorci frigorifice electrice. La intrarea în vigoare a contractului cu COOP, acesta va fi extins la 65 de remorci frigorifice electrice