×

Cerere scăzută pentru camioane electrice sau hibride în UE


Piața europeană a vehiculelor comerciale este în plină expansiune, în ciuda unei proporții mici de vehicule hibride și electrice.

În Uniunea Europeană au fost înmatriculate semnificativ mai multe vehicule comerciale în primele nouă luni decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Pe cele mai importante piețe precum Germania, Italia și Spania, noile înmatriculări de camioane, furgonete și autobuze au crescut cu un procent de două cifre, a anunțat vineri, la Bruxelles, autoritatea UE Acea. 

268.766 de camioane noi au fost înmatriculate, ceea ce reprezintă o creștere de 23 la sută. Cu toate acestea, furgonetele s-au vândut cel mai mult. Numărul de înmatriculări a crescut cu 14,3%, până la aproape 1,1 milioane de vehicule. Numărul de autobuze vândute a crescut cu 18,5%, până la 23.645.

Proporția vehiculelor hibride sau electrice rămâne relativ scăzută. Vehiculele diesel continuă să dețină cea mai mare proporție de înmatriculări noi. Unitățile alternative sunt cele mai reprezentate în înmatriculările autobuzelor și cel mai puțin la camioane electrice sau hibride.