×

Volvo Trucks a vândut aproape 5.000 de camioane electrice


Volvo Trucks este lider pe piața camioanelor electrice grele după primul trimestru al anului 2023, atât în ​​Europa, cât și în America de Nord. În total, producătorul suedez de camioane a vândut aproape 5.000 de camioane electrice în aproximativ 40 de țări. Acum, gama sa de produse electrice este disponibilă pe noi piețe din Asia, America Latină și Africa.

În primul trimestru al anului 2023, în Europa au fost înmatriculate un total de 600 de camioane electrice cu o greutate de 16 tone și mai mult – de peste patru ori comparativ cu aceeași perioadă din 2022 (134). Volvo Trucks deține cea mai mare cotă de piață din aceasta, cu 50%: o creștere față de 2022, când cota de piață a companiei pentru întregul an a fost de 32%.

Volvo Trucks menține, de asemenea, o poziție de lider în America de Nord, cu aproape jumătate din piața camioanelor electrice grele.

„Angajamentul nostru față de transportul durabil dă roade în mod clar. Suntem hotărâți să lucrăm îndeaproape împreună cu clienții noștri pentru a decarboniza transportul cu camioane”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Piețele cu cele mai multe camioane electrice înregistrate în general (inclusiv toate mărcile) în primul trimestru al anului 2023 au fost Germania, Franța, Țările de Jos și SUA.

Creșterea aportului de comenzi

Volvo Trucks a înregistrat o creștere puternică a comenzilor de camioane noi în primul trimestru al anului 2023. Au fost comandate un total de 486 de camioane electrice, ceea ce reprezintă o creștere de 141% față de aceeași perioadă din 2022. Majoritatea acestor comenzi au venit din țări din partea de nord a Europei, inclusiv Țările de Jos, Germania, Norvegia și Suedia.

5.000 de camioane în 40 de țări

După ce a lansat primul său camion electric în 2019, Volvo Trucks a vândut aproape 5.000 de camioane electrice în aproximativ 40 de țări – în principal în Europa și America de Nord, dar și în țări precum Australia și Maroc. Pe parcursul anului 2023, compania va începe să vândă camioane electrice clienților din Africa de Sud, Coreea de Sud, India și piețe din America Latină.

Șase modele electrice

Anul trecut, Volvo a adăugat cele mai populare trei camioane grele de 44 de tone la gama sa electrică: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Cu aceste noi completări, Volvo Trucks are șase modele de camioane electrice în producție de serie, oferindu-i cel mai extins portofoliu de camioane cu emisii zero din industrie.

În prezent, Volvo Trucks crește producția de camioane electrice la trei fabrici: în Göteborg, Suedia; în Blainville, Franța; și în New River Valley, SUA. În al treilea trimestru al anului 2023, producția de serie va începe și la cea mai mare fabrică Volvo din Gent, Belgia.

Este necesară infrastructura de încărcare

Mii de puncte publice de încărcare pentru camioanele grele vor fi necesare pentru a mări volumele de camioane electrice. Grupul Volvo va construi, împreună cu Daimler și Traton, cel puțin 1.700 de încărcătoare publice cu energie verde de înaltă performanță în toată Europa. Grupul investește și într-un coridor de încărcare în America de Nord.

Volvo Trucks urmărește ca 50% din vânzările globale de camioane noi să fie electrice în 2030 și 100% să aibă emisii nete zero până în 2040.