×

Maersk achiziționează 25 de camioane electrice Volvo FH


Maersk, un inovator de top în soluții logistice integrate și durabile, anunță o nouă inițiativă de reducere a emisiilor în transporturile de containere prin achiziționarea a 25 de camioane electrice Volvo FH de ultimă generație în Germania. Această investiție strategică evidențiază angajamentul companiei de a decarboniza logistica globală și de a deveni o companie cu zero emisii până în 2040 în toate domeniile de afaceri și toate modurile de transport.

Maersk va folosi camioanele electrice pentru livrări locale în locuri precum noul său depozit din Duisburg, care va fi deschis în această vară și în zona Bremen/Bremerhaven, unul dintre porturile principale ale Maersk în Germania.

Caracteristicile avansate ale camioanelor electrice Volvo FH includ siguranța de ultimă generație, managementul energiei și sisteme de asistență care conduc la o eficiență energetică mai mare și la un risc semnificativ mai mic de accidente.

Proiectul este finanțat cu peste 4,3 milioane de euro de către Ministerul Federal pentru Digitalizare și Transport, în contextul programului federal de finanțare „Vehicule comerciale și infrastructură ecologice (KsNI)”.