×

La ce pot rezista camioanele electrice? Și ce se întâmplă cu bateriile dacă are loc un accident?


La ce pot rezista camioanele electrice? Și ce se întâmplă cu bateriile dacă are loc un accident lateral sau o coliziune din spate? Pentru a răspunde la aceste întrebări, Volvo Trucks a efectuat câteva teste de impact pe un model de camion greu care a fost în producție de serie din septembrie 2022.

Din păcate, este posibil ca un camion electric să se ciocnească de un alt camion sau să se răstoarne cu viteză mare. Prin urmare, Volvo Trucks a testat rezistența la impact a vehiculelor electrice grele care au intrat în producție de serie în septembrie 2022.

Potrivit Volvo Trucks , acesta utilizează calcule riguroase, simulări virtuale și teste de impact în lumea reală pentru a verifica siguranța camioanelor electrice în cazul unui accident.

“Calculele și simulările virtuale stau la baza dezvoltării și verificării unui design sigur pentru camioanele noastre electrice. În acest fel, putem testa digital un număr mare de scenarii și parametri”, spune Anna Wrige Berling. Scopul testelor de impact cuprinzătoare. pentru a minimiza riscul de incendiu și de scurgeri de substanțe chimice, verificând dacă bateriile și componentele electrice rămân la locul lor în caz de accident și dacă sistemul de înaltă tensiune se oprește.

Au fost simulate trei tipuri de accidente cu camionul electric Volvo:

Testul de impact lateral, în care un șasiu care simulează un autoturism se izbește de lateralul unui camion care conține acumulatori. 

Testul de răsturnare, în care un camion este forțat să se răstoarne. Scopul este de a verifica dacă sistemul de înaltă tensiune se oprește pentru a minimiza riscul de siguranță pentru șofer și echipa de salvare.

Testul de barieră, camionul se ciocnește de un obstacol care simulează spatele altui camion. Aici se testează dacă instalațiile și componentele electrice de sub cabină rămân pe loc.