×

Grevă pe căile ferate germane din 24 până în 29 ianuarie


Disputa dintre sindicatul german GDL împotriva Deutsche Bahn se intensifică. Greva va incepe de la ora 2.00 miercuri, 24 ianuarie (dar trenurile de marfă DB Cargo se vor opri de marți, 23 ianuarie, la ora 18.00) până luni, 29 ianuarie, la ora 18.00. Aceasta este a patra grevă în mai puțin de două luni și cea mai lungă.

Greva vine după o nouă ofertă făcută vineri, 19 ianuarie, de compania de căi ferate și respinsă de sindicat. Într-o notă din 22 ianuarie, GDL explică că „nu există niciun semn că se ajunge la un acord”.

Sindicatul cere o creștere a salariului de 550 de euro pe lună și o ajustare a inflației pentru douăsprezece luni, Deutsche Bahn a oferit o creștere de 4,8% din august și încă 5% din aprilie 2025, cu o ajustare pentru inflație peste 32 de luni.

O alta cerere a muncitorilor este reducerea programului de lucru al celor care lucreaza în ture, de la 38 la 35 de ore, pentru același salariu. Această solicitare a întâmpinat un refuz din partea companiei de căi ferate din cauza lipsei de personal.